نقش ابعاد فرهنگی گفتمان مقاومت اسلامی بر مدیریت منابع انسانی پایدار با توجه به نقش میانجی رهبری هوشمندانه در رشد صنعت گردشگری (مطالعه موردی: صنعت گردشگری جهان شهر مقاومت کرمان)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه مدیریت دولتی رفتار سازمانی،واحد کرمان،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

2 گروه مدیریت دولتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

3 گروه علوم اجتماعی، واحد بردسیر، دانشگاه آزاد اسلامی، بردسیر، ایران.

4 گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

10.22103/jdc.2023.21897.1408

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر نقش ابعاد فرهنگی گفتمان مقاومت اسلامی بر مدیریت منابع انسانی پایدار با توجه به نقش میانجی رهبری هوشمندانه در رشد صنعت گردشکری (مطالعه موردی: صنعت گردشگری جهان شهر مقاومت کرمان) است.
 روش: روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی است. تعداد 141 نمونه انتخاب شده‌اند. در این پژوهش برای گردآوری داده‌ها و اطلاعات از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی استفاده می‌شود و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است. به منظور توصیف، تجزیه و تحلیل داده‌های مورد مطالعه از نرم‌افزار آماری SPSS و جهت تحلیل عامل تأییدی در مطالعه حاضر نیز از نرم‌افزار SmartPLS استفاده شده است.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد ابعاد گفتمان مقاومت اسلامی شامل اخلاق حرفه‌ای، خدمت، تواضع و احترام، مدیریت میدانی و واقع بینی می‌شود بر رهبری هوشمند تأثیر معناداری و مثبتی دارند. از طرفی مشخص شد رهبری هوشمند نیز بر مدیریت منابع انسانی پایدار تأثیر معناداری دارد.
 نتیجه‌گیری: در اولویت قراردادن عوامل تأثیرگذار بر مدیریت منابع انسانی در برنامه‌های راهبردی و اقدامات اجرایی در صنعت گردشگری.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


بینش، مسعود (1385). با اندیشمندان عرصه مدیریت، تهران: رسا.
پوراحمدی، گوهر، ایراندوست، منصور و ادهمی، جمال (1400). طراحی مدل مدیریت منابع انسانی پایدار با استفاده از روش دلفی. سبک زندگی با محوریت سلامت، 5(2)، 206-196 https://www.islamiilife.com/article_186854.html.
پوراحمد، احمد؛ عیاشی، اطهره؛ ثابت اقلیدی، محمد؛ عیاشی، راضیه و شاهی، عارف (1400) یادگیری سیاستی در سیاست‌گذاری عمومی گردشگری با رویکرد فرایندی. برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری. 10(38)، 197-165 https://tourismpd.journals.umz.ac.ir/article_3510_5d06a132b24e75e-2d69f52109aea5741.pdf.
جواد چاووشی، مسعود وغلامی، سعید (1399). شناسایی و رتبه‌بندی عوامل موثر بر مدیریت منابع انسانی پایدار در محیط های صنعتی شرکت ملی حفاری ایران. دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد، تهران https://civilica.com/doc/1121077.
رنگریز حسن؛ کیانی، عزت‌الله و احمدی، کیومرث (1399). طراحی مدلی برای تبیین مدیریت منابع انسانی پایدار در سازمان‌های دولتی ایران (رویکرد جامعه شناختی). جامعه‌شناسی سیاسی ایران، 3(4)، 407-382 https://jss.shoushtar.iau.ir/article_677896_0dd1cc966b6166ff2f91eb47591f7650.pdf.
رسول‌زاده اقدام، صمد؛ میرمحمدتبار، سیداحمد؛ عدلی‌پور، صمد و زینی‌وند، یوسف (1395) فرصت‌ها و محدودیت‌های صنعت گردشگری در ایران. مطالعات جامعه‌شناسی، 8(30)، 80-63 https://jss.tabriz.iau.ir/article_525723_a7467ff771246a8cc104c54563551a5d.pdf.
غفاری، هادی و مولایی، محمدعلی (1381). صنعت توریسم در ایران: چالش‌هاو راهکارها. اطلاعات سیاسی اقتصادی، 185، 225-218 https://www.sid.ir/-paper/442653/fa.
کاظمی، سید علی‌اصغر (1377). بحران جامعه مدرن، تهران: دفترنشرفرهنگ اسلام.
ناظمی اردکانی مهدی و خالدیان صفرعلی (1397). مؤلفه‌های فرهنگی گفتمان مقاومت اسلامی در جهان اسلام. مطالعات سیاسی جهان اسلام، 7(2)، 86-59 https://psiw.journals.ikiu.ac.ir/article_1460_3892b662724f2753636019d9eca42a42.pdf.
References
Alwan, N.A.R., Noori., S.A. (2021) Green human resource management and its impact on sustainable tourism development (An exploratory study of the green parks of the mayoralty of Baghdad). Webology, 18, 419-450 https://www.webology.org/data-cms/articles/20211021050602pmWEB18103.pdf.
Bagheri, M., Baum, T., Ebrahimi, A., & Abbasi, A. (2020). Talent Management in the tourism and hospitality industry: Evidence from Iran. Anatolia, 1-11.
Binesh, M. (2015). With management thinkers, Tehran: Rasa [In Persian].
Colbert, B.A., & Kurucz, E.C. (2017). Three conceptions of teiple bottom line business sustainability and the role for HRM. Human Resource Planning, https://doi.org/10.1080/13032917.2019.1708423.
D’Annunzio-Green, N ., & Teare, R. (2018). Conclusion: Is talent management a strategic priority in the hospitality sector? Worldwide Hospitality and Tourism Themes, 10(1), 117–123 DOI: 10.1108/WHATT-11-2017-0073.
Duarte, I. (2020). Human resources management for sustainable sea tourism. In managing, marketing, and maintaining maritime and coastal tourism (pp. 18-32). IGI Global DOI: 10.4018/978-1-7998-1522-8.ch002.
Ehnert, I., Harry, W., & Zink, K.J. (2014). Sustainability and HRM. In Sustainability and human resource management (pp. 3-32). Springer, Berlin, Heidelberg https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-642-37524-8.
Fornell, C., & Larcker, D.F. (1981) .Evaluating structural equation models with unobservable and measuring error. Journal of High Technology, Management Reasearch, 18(1), 39-50 https://www.jstor.org/stable/3151312.
Ganie, S.A., & Dar. M.M. (2020). Role of human resources in the tourism industry with special reference to Jammu and Kashmir. Turizam, 23, 68-78 https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-6661/2020/1450-66612002068G.pdf.
Ghaffari, H., & Moulai, M.A. (2012). Tourism industry in Iran: challenges and solutions. Political Economic Information, 185, 225-218 https://www.sid.ir/paper/442653/fa [In Persian].
Ghareeb, A.R., Dabbagh, A.M., & Ghafi, H.I. (2020). Human resources management in the tourism sector and its role in preparing students of tourism departments in vocational schools to work within the tourism sector. Palarch’s Journal of Archaeology of Egypt/Egyptology, 17(7), 16827-16839 https://archives.palarch.nl/index.php/jae/article/view/8127.
Gruescu, R., Nanu, R., & Pirvu, G. (2008). Human resource management in the tourism industry. Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca.
Guriţă, D., & Scortescu, F. (2023). Religious tourism and sustainable development of the economy in the context of globalization in the northeast area of Romania. Sustainability, 15(16), 12128 https://doi.org/10.3390/su151612128.
Hsu, Y. (2015). The review of human resource strategies applying in hospitality industry in South California. International Business Research, 8(3), 133–140 DOI: 10.5539/ibr.v8n3p133.
Javad Chavoshi, M., & Ghlami, S. (2019). Identification and ranking of factors affecting sustainable human resource management in the industrial environments of Iran's national drilling company. The Second International Conference on Innovation in Business Management and Economics, Tehran https://civilica.com/doc/1121077 [In Persian].
Kazemi, S.A.A. (1998). Crisis of modern society. Tehran: Farhang Islam Publishing House [In Persian].
Kiani, E., Rangriz, H., & Ahmadi, K. (2020). Designing a model for explaning sustainable human resource management in government organization Iran. Social Science Quarterly, 14(1), 70-100 https://jss.shoushtar.iau.ir/-article_677896_0dd1cc966b6166ff2f91eb47591f7650.pdf [In Persian].
Kronenberg, K., Fuchs, M., & Lexhagen, M. (2018). A multi-period perspective on tourism’s economic contribution– a regional input-output analysis for Sweden. Tourism Review, 73(2), DOI: 10.1108/TR-03-2017-0044.
Mahmoud, R., Al-Mkhadmeh, A.A., Alananzeh, O.A., & Masa’deh, R. (2021). Exploring the relationship between human resources management practices in the hospitality sector and service innovation in Jordan: The mediating role of human capital. GeoJournal of Tourism and Geosites, 35(2), 507–514 http://gtg.webhost.uoradea.ro/ PDF/GTG-2-2021/gtg.35231-678.pdf.
Nazemi Ardakani, M., & Khaledian, S.A. (2018). The cultural components of the islamic resistance discourse in the islamic world. Political studies of Islamic world, 7(2), 59-86 https://psiw.journals.ikiu.ac.ir/article_1460_ 3892b662724f2753636019d9eca42a42.pdf [In Persian].
Pourahmad, A., Ayashi, A., Sabet Eghlidi, M., Ayashi, R., & Shahi, A. (2021). Learning policy in public policy of tourism by process approach. Journal of Tourism Planning and Development, 10(38), 165-197 https://tourismpd.journals.umz.ac.ir/article_3510_5d06a132b24e75e2d69f52109aea5741.pdf [In Persian].
Pourahmadi, G., Irandoost, M., & Adhami, J. (2021). Designing a sustainable human resources management model using the Delphi method. Health-Centered Lifestyle, 5(2), 206-196 https://www.islamiilife.com/article_186854.html?lang=en [In Persian].
Rasoulzadeh Aghdam, S., Mirmohammadtabar, S.A., Adlipour, S., & Zeynivand, Y. (2016). Opportunities and Limitations of Tourism Industry in Iran. Sociological Studies, 9(30), 63-80 https://jss.tabriz.iau.ir/article_525723_a7467ff771246a-8cc104c54563551a5d.pdf [In Persian].
Sabuncu, K.U., & Karacay, G. (2016). Exploring professional competencies for talent management in hospitality and food sector in Turkey. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 235(24), 443-452 https://doi.org/10.1016/-j.sbspro.2016.11.055.